Saturday 23 January 2010

Biji Aprikot...apa tu???

Anda mungkin tertanya2 apakah biji aprikot dan bagaimana ia berfungsi untuk mencegah penyakit.

Menurut buku "World without Cancer", biji aprikot mentah mengandungi kadar kepekatan B17 yang tertinggi jika dibandingkan dengan biji-biji buah yang lain.
Biji aprikot tergolong dalam kumpulan kekacang dan bijirin yang terbukti dapat membunuh sel kanser secara langsung.

Kajian menunjukkan penduduk di Hunza yang mengamalkan pemakanan yang kaya dengan vitamin B17 bebas dari penyakit maut ini.

Kami menawarkan biji aprikot mentah yang didatangkan dari TURKI. Ianya dibungkus terus ataupun dikisar dan di masuk ke dalam kapsul. Biji aprikot initidak dijemur dibawah cahaya matahari, tidak dibekukan dan tidak dimasak....semuanya yang MENTAH dan sangat baik untuk tujuan pencegahan dan rawatan penyakit.

**Biji aprikot jangan dimasak atau dibekukan supaya kebaikan yang ada padanya tidak hilang. Biji aprikot hanya berkhasiat dalam bentuk mentah.

Bagi menghilangkan rasa pahit biji aprikot, anda bolehlah mengisar biji aprikot tersebut dan makan bersama jus buahan-buahan. Atau dengan cara lain juga anda boleh mengunyah biji aprikot ini bersama dengan kismis atau makan bersama salad dan sayur-sayuran.

Kami akan menceritakan dgn lebih lanjut teknik pemakanan biji aprikot dalam post yang berikutnya.

1 comment: